5 zanimljivih airsoft činjenica

Verovatno se pitate zbog čega je airsoft tako popularan kod toliko različitih tipova ljudi. Ali odgovor je jednostavan. Ratovanje je deo ljudske istorije još od antičkih vremena. Tokom vekova, fascinacija čovečanstva ratom dovela je do stvaranja ratnih igara i simulacija.

Airsoft spada u kategoriju ,,ratne simulacije” gde učesnici oponašaju vojne scenarije i policijske akcije realnim replikama vatrenog oružja.

Ali hajde da pogledamo neke zanimljive činjenice kada je ovaj sport u pitanju.

  1. Airsoft je nastao u Japanu

Da li ste znali da je ovaj popularni sport nastao u Japanu 1970. godine?

Nastao je da bi ljudima bilo dozvoljeno da legalno poseduju oružje koje može da ispaljuje projektile, a da nisu kvalifikovani kao pravo oružje koje je u to vreme civilima bilo zabranjeno.

2. Airsoft pomaže da izgradite timski duh

S obzirom na to da radite timski na eliminisanju nepijatelja i razvijanju strategije za pobedu, prirodno je da ovaj sport pomaže izgradnji timskog i takmičarskog duha.

S druge strane, razvija se i poverenje među učesnicima, jer se svaki pogodak mora prijaviti s obzirom na to da ne ostaje trag od kuglice.

3. Airsoft je pomagao u treniranju vojnika

Airsoft je najrealističnija simulacija vatrenog okršaja i zbog toga su airsoft puške korišćene za treniranje vojnika kako bi im pomogle u smišljanju novih taktika, u usavršavanju ciljanja mete i u mnogim drugim aspektima. Kasnije su korišćene i za sprovođenje zakona, gde su policajci koristili prednost projektila koji ne mogu da ubiju.

Mnogi airsoft izumi su prvenstveno nastali za potrebe vojske i sprovođenje zakona.

4. Airsoft je u potpunosti bezbedan

Sa zaštitnom opremom, airsoft je u poptpunosti bezbedan sport. Osetljivi delovi tela kao što su oči zahtevaju odgovarajuću zaštitu i zbog toga se maska ne sme skidati ni u jednom trenutku dok ste na terenu.

5. Ne treba da budeš bogat da bi se oprobao u ovom sportu

Airsoft nije skup sport ukoliko ga igrate u nekom airsoft klubu. Sve što je potrebno jeste da okupite ekipu od minimum 6 igrača i za samo 1200 dinara po osobi možete da priuštite sebi da osetite kako je biti deo vojne akcije.

Zašto da ne?

airsoft beograd arena no1

Airsoft Beograd Arena No1 deo je Paintball kluba koji postoji od 2001. godine.  

Kao i paintball, airsoft je simulacija kratkih vatrenih okršaja u kojima se koriste replike oružja.

Airsoft replike ispaljuju plastičnu kuglicu prečnika 6mm. Mogu ispaljivati kuglice u dva režima, polu-automatski (jednim pritiskom na okidač ispaljuje se samo jedna kuglica i zadržavanjem istog neće se nastaviti pucanje)  ili automatskom režimu (pritiskom na okidač puška puca dok se okidač ne pusti).

Igranje u drugom, automatskom režimu, igru čini veoma dinamičnom i zanimljivom.

kontaktirajte nas

Ukoliko želite da rezervišete termin ili Vam treba još informacija, slobodno nas kontaktirajte.